Kirurgi
 

Kirurgi

På Dyrehospitalet 9000 foretager vi mange kirurgiske indgreb hver dag.

Vi vil gerne planlægge vores operationer i den udstrækning vi kan. Derfor vil vi gerne have dit kæledyr ind om morgenen mellem kl 8-9 hvor det er fastende dvs. man skal tage maden væk fra dyret kl 23 aftenen før. Langt de fleste operationer udføres ambulant – hvilket vil sige at patienten kommer hjem samme dag. Hvis patienten skal overnatte på hospitalet vil en sygeplejerske tilse patienten om aftenen / natten efter behov.

Vi har digitalt røntgenudstyr hvilket vil sige, at vi kan se røntgenbilledet inden for få minutter, hvilket er en fordel i akutte situationer, så som en påkørsel, hvor man gerne vil have en diagnose og prognose med det samme.

 

 

Selv om det ikke vil være muligt her at nævne alle de operative indgreb, som foretages på dyrehospitalet, så kan vi her nævne nogle af de rutineoperationer der dagligt foretages: sterilisationer, kastrationer, fjernelse af diverse tumorer, mammaetumorer, pyometra, cherryeye, fjernelse af fremmedlegme fra tarm, operation af næse/svælg, enkelte ortopædkirurgiske operationer, behandling/operation af bidsår, spaltning af abcesser (bylder) mv. Men ring ind og hør nærmere vi laver en helt række af operationer.

Vi er altid to ved alle operationer. En dyrlæge og en sygeplejerske. Sygeplejersken passer narkosen og monitorerer patienten hele tiden. Ved risikopatienter er vi en dyrlæge og to sygeplejersker. Hver enkelt patient bliver klinisk undersøgt af dyrlægen, før de lægges til at sove. Narkosen bliver planlagt efter denne undersøgelse og vil derfor være tilpasset til netop denne patient. 

Når patienten er færdig, vil sygeplejersken følge patienten til den vågner. Det betyder, at vores patienter både falder i søvn og vågner i vores nærvær. 

De fleste patienter får lagt et lille venflon i benet, således vi har mulighed for at give dem medicin, væske mv under operationen.