Medicinske lidelser
 

Medicinske lidelser

Medicinske lidelser er sygdomme i de indre organer så som nyrer, hjerte, lever mv. samt de hormonproducerende kirtler. Det er ofte komplekse sygdomme, som typisk involverer flere organsystemer hvorfor flere diagnostiske undersøgelser er nødvendige før diagnosen kan stilles. Efter udredningen følger behandling med passende medicin og efterfølgende kontrol af medicinens effekt.

Dyrehospitalet 9000 har et veludstyret laboratorium, hvor vi foretager mange af de nødvendige diagnostiske undersøgelser. Vores laboratorium rummer de nyeste laboratoriemaskiner, hvorpå vi kan lave forskellige blodanalyser og have svar inden for få minutter. Det er en meget stor fordel når vi er i en udredningsproces, at vi selv kan undersøge dyret for diverse lidelser og have hurtige svar. Til helt specielle prøver, som vi ikke kan lave in house eller hvor det stadig er økonomisk mere rentabelt at sende blodprøven til laboratoriet Idexx I Tyskland gør vi det og har et godt samarbejde med dem.

Hvis vi i enkelte tilfælde har brug for en helt speciel undersøgelse, som vi ikke har udstyr til in house, det kunne f.eks. være en scanning af hjertemuskulaturen, vil vi i disse situationer henvise til det Dyrehospital i Jylland, som har det nødvendige og bedste udstyr til den pågældende undersøgelse.

Det er meget tidskrævende at have en medicinsk patient og nogle gange kræver denne patient også indlæggelse. Når vi har indlagte dyr vil en sygeplejerske tilse dem om aftenen /natten efter behov. Vi har også mulighed for indlæggelse i weekenden, men prøver så vidt muligt at sende patienterne hjem på weekend sammen med et privat telefonnummer.

Det kan være en bekostelig affære at have et sygt dyr. Heldigvis er en stadig større del af vore patienter dækket af sygeforsikring, der hjælper godt til, når regningen skal betales. Så vi kan kun anbefale at man får sit dyr forsikret.