Medicinske lidelser
 

Medicinske lidelser

Medicinske sygdomme.

Medicinske lidelser er sygdomme i de indre organer så som nyrer, hjerte, lever mv. samt de hormonproducerende kirtler. Det er ofte komplekse sygdomme, som typisk involverer flere organsystemer hvorfor flere diagnostiske undersøgelser er nødvendige før diagnosen kan stilles. Efter udredningen følger behandling med passende medicin og efterfølgende kontrol af medicinens effekt.

Veludstyret laboratorium.

På Dyrehospitalet 9000 har vi et veludstyret laboratorium, hvor vi foretager mange af de nødvendige diagnostiske undersøgelser. Vores laboratorium rummer de nyeste laboratoriemaskiner, hvorpå vi kan lave forskellige blodanalyser og have svar inden for få minutter. Det er en meget stor fordel, når vi er i en udredningsproces, at vi selv kan undersøge dyret for diverse lidelser og have hurtige svar. Til helt specielle prøver, som vi ikke kan lave in house eller hvor det stadig er økonomisk mere rentabelt at sende blodprøven til laboratoriet Idexx I Tyskland gør vi det og har et godt samarbejde med dem.

 Hudlidelser.

Allergi og andre hudlidelser er også noget vi ofte ser. Vi tager gerne prøve af huden eller laver finnålsbiopsi af div knopper og knuder. Hvis denne prøve ser mistænkelig ud eller vi gerne vil have en prognose for udviklingen af evt sygdom, sender vi gerne materiale til Idexx et laboratorie i Tyskland. Ved allergidelen skal man have lidt tålmodighed, allergi er noget, som vi alle synes er træls. Men vi har nogle gode behandlingsmuligheder, så det er ikke håbløst.

Vi ser rigtig mange forskellige lidelser, fordi vi er et byhospital. Det kombineret med et meget højt fagligt niveau gør, at vi er gode til at nå i mål.

 

 

 

 

Ultralydsscanning.

Vi har vores egen ultralydsscanner, som kan hjælpe os med både at scanne abdominalt, men også hjælpe os med at udtage prøver, så som biopsier eller steril urin. Vi scanner ofte prostata og urinblæren samt undersøger for drægtighed. Men vi kan også lave en ultralydsscanning af dyrets abdomen, for at lede efter tumorer mv og endeligt kan vi lave en ultralydsscanning af hjertet.

En ultralydsscanning af hjertet - en hjertescanning er den eneste måde man kan sikre sig en diagnose, som godtgør korrekt medicinsk behandling.

Symptomerne som man skal holde øje med der hjemme, er nedsat motionstolerence, træthed, hoste eller direkte åndenød. Vi vil da booke jer ind til en konsultation hos dyrlæge Jon Flak, hvor han vil visitere kæledyret til scanning. Det vil sige, han vil lave en grundig klinisk undersøgelse og vurdere om kæledyret er kandidat til en ultralydsscanning af hjertet. Herefter vil vi sammen aftale en tid, hvor vi låner jeres kæledyr en formiddag. Der skal være absolut ro når der scannes og jeres kæledyr skal være vågen,- derfor vil dyrlæge Jon Flak gerne have, at ejer er tilstede under scanningen. Man skal ca afsætte en lille time.

Vi anbefaler, at man får sit kæledyr sygeforsikret.

Det er meget tidskrævende at have en medicinsk patient og nogle gange kræver denne patient også indlæggelse. Når vi har indlagte dyr vil en sygeplejerske tilse dem om aftenen /natten efter behov. Vi har også mulighed for indlæggelse i weekenden, men prøver så vidt muligt at sende patienterne hjem på weekend sammen med et privat telefonnummer.

Det kan være en bekostelig affære at have et sygt dyr. Heldigvis er en stadig større del af vore patienter dækket af sygeforsikring, der hjælper godt til, når regningen skal betales. Så vi kan kun anbefale at man får sit dyr forsikret.