Til dyrlæger

 

Vi modtager gerne henvisningspatienter.

Indsend materiale på info@dyrehospitalet9000.dk

Ønsker I at drøfte en patient med dyrlæge Rikke Vestergaard eller dyrlæge Jon Flak, vil de være at træffe på tlf 70 15 9000 kl 14 på alle hverdage.

 

 

Ultralydsscanning af hjertet. 

Ultralydsscanning kan hjælpe os med både at scanne abdominalt, men også hjælpe os med at udtage prøver, så som biopsier eller steril urin. Vi scanner ofte prostata og urinblæren samt undersøger for drægtighed. Men vi kan også lave en ultralydsscanning af dyrets abdomen, for at lede efter tumorer mv og endeligt kan vi lave en ultralydsscanning af hjertet. Det er ofte ultralydsscanning af hjertet, som giver anledning til henvisnings patienter.

En ultralydsscanning af hjertet er den bedste måde man kan sikre sig en diagnose, som godtgør korrekt medicinsk behandling.

Symptomerne som man skal holde øje med er nedsat motionstolerence, træthed, hoste eller direkte åndenød. Vi vil da booke jeres klient ind til en konsultation/klinisk forundersøgelse hos dyrlæge Jon Flak, hvor han vil visitere kæledyret til scanning. Herefter vil vi sammen med ejer foretage en ultralydsscanning af hjertet og de vil få svar samme dag. En sådan undersøgelse tager ca 1 time. Vi vil sende en udførlig epikrise tilbage til jer.

 

 

 

Operation af næse/svælg.

Den anden type henvisningspatienter som vi ofte modtager, er de kortsnudet hunde med vejrtrækningeproblemer.

De lider ofte af BOAS.

BOAS er en betegnelse for arvelige luftvejssygdomme, som typisk rammer de kortsnudet racer. Brachycephalic Obstruktiv Airway syndrom. Syndromet består af en eller flere følgende tilstande :

- Forsnævret næsebor

- For lang blød gane

- Udposning af luftposerne i struben

Deres symptomer er typisk motions intolerence, - de vil gerne lege, men man kan opleve, at de pludselig stopper op og lægger sig. De har også svært ved  at regulere kropstemperaturen på varme dage, fordi den mængde luft, som kan passere i gennem næse og svælg, når hunden halser, er mindre end hos andre racer - det øger risikoen for besvimelse og hedeslag, og kan true hunden på livet.

Hunden vil ofte grynte eller snorke højlydt og kan derfor have svært ved at sove ordentligt, fordi svælget lukker til, når den slapper af.

Mindre kendt er hundenes fordøjelsesproblemer. Hunde med brachycephalt syndrom bruger typisk bugmusklerne aktivt til hjælp, når de skal trække vejret, og det ses tydeligt på mavens bevægelser. Det kan medvirke til øget mavesyre, opkast og diarre hos hundene. Noget, som man ellers ikke umiddelbart vil forbinde med et vejrtrækningsproblem.

Men man kan læse meget mere om det på dette link:  

https://www.ddd.dk/dyreejere/brachycephale-hunde

Det vil være dyrlæge Rikke Vestergaard som både foretager visiteringen til operationen samt selve operationen. Operation består af typisk af udvidelse af næseborne og forkortelse og evt. fortynding af den bløde gane.

Vi vil også lave en endoskopi samt røntgenoptagelse i forbindelse med operationen.