Rutine behandlinger
 

Rutine behandlinger - tandrens og øreoprensning

Vi har næsten altid en tandrensning eller to på programmet, når vi planlægger vores dag. Selvom vi gør hvad vi kan for at hjælpe hunde og katteejere med at forebygge tandsten, så er det noget som mange dyr må få lavet en til to gange om året. Læs under ”produkter” hvad vi anbefaler du selv kan gøre for at forebygge tandsten. Det er vigtigt, at man får renset tænderne. Tandsten giver grobund for bakterier og tandkødet kan blive inficeret. Denne infektion i mundhulen kan i svære tilfælde sprede sig med blodet og give infektion på hjerteklapperne. Vi ser også tandbylder, som er meget smertefulde for dyret. Det kan endvidere være nødvendigt at trække tænder ud, hvis de sidder for løse, er knækket eller andet.

Vi renser ofte ører på både hunde og katte. Kattene har ofte øremider og hundene har ofte inficeret øre pga. af allergi eller ekstra hårvækst i øret. Fælles for dem begge er, at deres øre er i en vinkel på 45 grader, dvs vi kan kun se det yderste af deres øre uden et otoskop. For at medicin mod øremider, eller infektion skal kunne virke nede i øret bliver man da nødt til at rense alt snavset op eller trække hårene ud først.

Både tandrensning og øreoprensning kræver fuld narkose, da patienten skal ligge helt stille. Vi vil gerne have dem ind mellem kl 8-9 fastende dvs. de må ikke have fået morgenmad også kan de gå hjem om eftermiddagen mellem kl 16-17.

Som noget nyt kan vi nu tilbyde tandrøntgen, når dit kæledyr allerede ligger på bordet og sover. Tandrøntgen er med til at give os et bedre fagligt ståsted, når vi skal rådgive dig om evt tandsygdom mv.